Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Vad händer i helgen?
Friday, May 25, 2007, 3:10 pm
Filed under: Evenemang

Nu har arbetsveckan nått sitt slut och som vanligt finns det mycket att göra för den som vill spendera sin lediga tid till hund. Nedan följer därför en lista på helgens evenemang som vi har lyckats nosa upp.

Lördag 26 maj
Trelleborg – På mässan “Hemma i Trelleborg” som hålls i Söderslättshallen den 26-27/5 så kommer bland annat Härliga hund att medverka med försäljning och en modeshow. Dessutom ska det hållas en agilityuppvisning. 
Sollentuna – Vid Stinsen så kan du och din hund ställa upp i tävlingen “Sollentunas charmigaste hund 2007” där vinnaren får ett helt års fri hundmat från Djurfavoriten. Domare är inte mindre än Håkan och Majken, kända från TopDog.
Ronneby –  Schäferhundklubben kommer att ha en uppvisning på Naturbruksdagen vid Bräkne-Hoby. Dessutom ska eleverna på traktens naturbruksgymnasium genomföra en hundrasdemonstration som kanske kan passa för den som är i hundköpartankar. Mer finns att läsa på Den Goda Hembygdens hemsida.
Malmö – Missa inte det öppna hus som hålls i samband med Knarkhundsimmet som simklubben Ran anordnar. På plats kommer det både att vara knark- och polishundsuppvisningar. 

Söndag 27 maj
Trelleborg – På mässan “Hemma i Trelleborg” som hålls i Söderslättshallen den 26-27/5 så kommer bland annat Härliga hund att medverka med försäljning och en modeshow.
Åkersberga – Greyhoundracing klockan 15.00 vid Åkers kanal. Det är fri entré men du måste vara minst 18 år gammal för att få spela på hundarna.
Götene – Svenska Rottweilerklubben arrangerar Rottweilerns Dag där det kommer att bjudas på flera roliga aktiviteter samt information om tjänstehund, de olika bruksgrenarna, räddningshund och agility. I samband med detta hålls även en utställning.
Alvesta – Vid Huseby Bruk anordnas möjlighet att se hur ens hund reagerar när den möter vildsvin. 

För den som är mer intresserad av att heja fram duktiga ekipage i lydnad, agility, utställning, bruks eller någon annan hundsport så finns det förståss också ett stort urval. Kika i tävlingskalendern för mer exakt information eller se på ras- och lokalklubbarnas egna hemsidor.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: