Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Äldre kvinna attackerad av vakthund
Sunday, May 27, 2007, 11:41 pm
Filed under: Nyheter

Vid lunchtid idag så attackerades en kvinna i 70-årsåldern av en vakthund på Blidö, strax utanför Norrtälje i Stockholm. Exakt hur attacken gick till är ännu oklart men kvinnan skadades så pass allvarligt att hon genast fick föras till Karolinska universitetssjukhuset med hjälp av ambulanshelikopter. Där vårdas hon nu och en talesman för sjukhuset har kunnat bekräfta att skadorna inte är livshotande.

Enligt de första uppgifterna som kom in till polisen så sa man att det var tre hundar inblandade i attacken men Norrtäljepolisen känner sig mycket osäker på om det faktiskt stämmer. I nuläget har man iallafall omhändertagit en hund, av okänd större ras, och fört denna till ett hundstall i Stockholm. Där ska den nu hållas under natten tills i morgon då man kan ta ytterligare beslut om dess framtid och om den ska avlivas eller ej.

Vad det gäller hundens ägare så var han inte på plats när attacken skedde, och även om hunden var i sällskap med hundvakter så riskerar han nu att fällas för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter.

Läs mer på Blekinge Läns Tidning, Svenska Dagbladet eller Aftonbladet.

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

[…] Sveriges Radio P4 Uppland Tidigare skrivet om händelsen: Äldre kvinna attackerad av vakthund Mer om attacken på Blidö Ägaren överklagar omhändertagandet på Blidö Hunden från Blidö […]

Pingback by Sniff - En dogblog och lathund till vovvevärlden
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: