Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Mer om attacken på Blidö
Monday, May 28, 2007, 5:53 pm
Filed under: Nyheter

Under dagen så har det kommit in mer uppgifter om attacken som skedde igår på Blidö där en äldre kvinna skadades så illa att hon blev tvungen att opereras och ännu vårdas på sjukhus. Förhoppningsvis så kan detta reda ut vissa frågetecken och bland annat så vet man nu hur händelseförloppet för attacken såg ut. Det har även kommit fram att det som man hade valt att benämna som “vakthund” i artiklarna inte var en utbildad sådan, utan en hund av en ras som ursprungligen har använts som vakthund. Närmare bestämt så var det någon typ av mastiff (Boerboel?).

Attacken ska ha skett igår vid lunchtid när den 77 år gamla kvinnan och hennes dotter promenerade på Blidö i Stockholms skärgård. Där ska de ha gått förbi en hästgård och eftersom dottern har ridit mycket tidigare så gick de upp till stallet för att höra efter om det fanns några hästar tillgängliga. Intill stallet fanns det en inhägnad med fyra stycken stora hundar i och det var en av dessa som utan förvarning hoppade över staketet och gick till angrepp mot den äldre kvinnan.

Genom flera bett ska hunden sedan ha skadat kvinnan, som lyckligtvis lyckades stå upp under hela attacken, i benet så pass att det har gått av på inte mindre än tre ställen. Både muskler och kött hann slitas upp innan de anställda på hästgården dök upp och kunde hjälpa de två kvinnorna med att få bort hunden, som senare hämtades av polisen. Man avvaktar nu i väntan på ett veterinärutlåtande innan man ska ta vidare beslut om eventuell avlivning. Ägaren själv ska ha sagt att han inte vill ha kvar hunden.

Enligt flera boende på Blidö så är hundarna välkända där och de ska ha skrämt omgivningen under flera år. Några grannar menar till och med att det är så pass att de undviker att gå förbi gården av rädsla för att bli attackerade.

Källa: Aftonbladet, Svenska Dagbladet och TV4.

Advertisements

2 Comments so far
Leave a comment

sanningen är att dom gick in på privat egendom och får skylla sig själva!

Comment by herregud

Hunden avlivades aldrig

Comment by anonym
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: