Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Hundar sprider sjukhussjukan
Wednesday, May 30, 2007, 7:51 pm
Filed under: Nyheter

Enligt statens veterinärmedicinska anstalt så har det blivit allt vanligare att hundar drabbas av resistenta bakterier som MRSA, även kallad sjukhussjukan – En typ av stafylokock som i sin tur kan smitta oss människor. Skälet sägs vara all fantastisk antibiotika som vi har i landet idag och sedan det första fallet hos hundar upptäcktes på Regionssjukhuset Bagarmossen i höstas så har man hunnit konstatera flera andra fall. Efter provtagningar på djursjukhusets 71 anställda har det dessutom visat sig att 13 av dem var bärare av MRSA-bakterier av samma stam som hundarna.

Det här är en oroväckande utveckling och Anders Thunberg på Strömsholms djursjukhus anser att man bör ta situationen på största allvar. Han betonar dock att det inte finns någon som helst anledning för oss hundägare att känna oss oroliga för våra friska hundar, men det är viktigt att vara uppmärksam på om hunden har särskilt svårbehandlade sår och att uppsöka veterinär i sådana fall.

I höstas upptäckte man även det första fallet av MSRI i Sverige, en annan typ av resistenta stafylokocker som kan spridas mellan hundar, och numera ser man ett eller ett par fall av detta i veckan.

Källa: EkurirenVLT och SVT.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: