Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Svenska hundar lever allt längre
Thursday, May 31, 2007, 10:25 am
Filed under: Nyheter, Tips & Info

  

Enligt dagsfärsk statistik från försäkringsbolaget Agria så blir våra svenska hundar mycket äldre idag än förr och skälet sägs vara att vi tar våra hundar till veterinären oftare, samt den avancerade vård som finns att erbjuda där. På bara några år så har vi därför betydligt fler hundar i landet som är över tio år gamla och närmare bestämt så är det runt 68% av hundarna som når den aktningsvärda åldern nu mer.

Liksom hos oss människor så innebär dock den ökande åldern en förändrad hälsoproblematik där cancer, diabetes och hjärtsjukdomar oftare blir skälet till att våra gamla hundar slutligen måste somna in. Då hunden verkligen ses som en familjemedlem idag så är det dessutom vanligare att vi accepterar att våran vän blir gammal, trött och sliten. Det här i kombination med den sjukvård som kan erbjudas nu för tiden gör att det blir desto svårare för hundägaren att faktiskt kunna sätta stopp och se när det är dags att ta farväl, vilket gör det extra viktigt att veterinären klarar av att vara opartisk och “brutalt” ärlig.

Den summan som vi hundägare lägger ned på djurläkemedel (144 miljoner kronor år 2006) har med andra ord ökat drastiskt i Sverige de senaste tio åren och under våren så har därför över hundra Apotek i landet utökat sitt sortiment med läkemedel och andra  typer av produkter för djur. Nu i höst har man dessutom planerat att öppna en helt ny avdelning på hemsidan som ska handla om djur och rådgivning, liksom den sida som redan finns idag om vård till oss människor.

Källa: Svenska Dagbladet.


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: