Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Ekologiskt koppel till hunden?
Tuesday, June 5, 2007, 3:36 pm
Filed under: Prylar & Shopping

 

Ekologiska produkter blir allt populärare och fler människor anstränger sig för att vara miljömedvetna. Samtidigt så finns det produkter som helt och hållet har glömts bort, liksom alla hundhalsband och koppel som inte allt för sällan tillverkas av nylon eller besprutad bomull. Då Lagerstedt & Company vill se en förändring även på den här marknaden så har företaget därför valt att ta in ekologiskt och rättvist tillverkade husdjurstillbehör från Ecolution.

Kopplet samt halsbandet är gjort av 100%  hampa, då det ska ha många goda egenskaper och vara fullt nedbrytbart. Utöver att hampatyget är oerhört slitstarkt så är det dessutom mycket resistent mot mögel, bakterier, saltvatten och smuts. Exempelvis så ska det tydligen vara det enda tyget som klarar av att bli utsatt för vatten i åtskilliga timmar.

Hampagarnet som man har använt vid tillverkningen är för övrigt mycket hälsosamt för huden och ska därför passa särskilt bra för hundar som är känsliga eller allergiska mot kemikalier. Likaså har man noggrannt valt ut just precis dessa metalldetaljer då de tillverkas av företag som använder sig av miljövänliga tillverkningsmetoder. Om kopplet bränner i handen eller ej förtäljer man dock inte i informationen.

Pris för halsband: 95:-
Pris för koppel: 117:-

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: