Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Fira nationaldagen med hund
Tuesday, June 5, 2007, 10:52 pm
Filed under: Evenemang

Morgondagen är som bekant röd och över hela landet så kommer det att anordnas ett antal nationaldagsfiranden för allmänheten. Ett fåtal av dessa som vi har lyckats nosa upp har på ett eller annat vis med hund att göra och dessa passar förståss utmärkt för en ledig hundägare!

Stockholm – Frivilliga Försvarets Dag kommer traditionsenligt att hållas på Raoul Wallenbergs Torg där Svenska brukshundklubben kommer att delta samt de flesta av försvarets frivilligorganisationer. Man kommer att ha uppvisningar med tjänstehundar och informera om verksamheten för att rekrytera nya ekipage. Arrangemanget kommer att vara öppet för allmänheten mellan klockan 11.00-16.00.

Tullinge –Rikstens Hundsportcenter anordnar man en aktiv hunddag tillsammans med Hundfrämjandet och där kommer det att finnas ting som hundfiskedamm, hundfotografering, lotterier samt tipspromenad. Dessutom finns det möjlighet att prova på rallylydnad eller kika på tävlingar i terrier-race, agility och lydnad.  Aktiviteterna kommer att pågå mellan klockan 10.00-17.00  

Veberöd –  Ett gemensamt firande kommer att anordnas där du är välkommen att gå med i tåget med din hund samt kika på roliga agilityuppvisningar. Samling klockan 17.30 i Uggleparken och därifrån kommer sedan Veberöds föreningar att marschera mot Försköningen där det kommer att vara både musik, dans och tal. Avslutningsvis bjuds det på fika vid Kyrkbacken.

Edsbyn – Edsbyns Brukshundklubb arrangerar Hundens dag på idrottsplatsen Ön för femte året i rad och det innebär att det kommer att finnas mängder av trevliga aktiviteter för hela familjen. Bland annat så erbjuds det möjlighet att prova på rallylydnad och man kommer även att ha ett stort antal uppvisningar. Arrangemanget kommer att pågå mellan 10.00-15.00 och det är både fri parkering och entré.

Lundsbrunn – Med start klockan 10.50 så anordnas en riktig familjedag där man bland annat kommer att ha en marknad och uppvisning i Agility. Kronprinsessan Viktoria kommer dessutom att gästa firandet. Fri entré!

Skellefteå – Den lokala brukshundsklubben är med på kommunens allmänna nationaldagsfirande och utöver lydnad och agility så kommer det även att vara en rasparad där våra inhemska raser kommer att visas upp. Dessa aktiviteter startar 15.30 vid Nordanåområdet.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: