Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Man hetsade schäfer till flera attacker
Sunday, June 10, 2007, 4:13 pm
Filed under: Nyheter

Under lördagskvällen så kom två människor och två hundar till skada när en berusad 41-årig man hetsade sin schäfer till att attackera andra hundar i Gävle. Den första hunden föll offer för den ilskna schäfern vid Boulognerskogen och den skadades i nacken så svårt att man genast behövde föra den till en jourhavande veterinär i Uppsala. Även kvinnan som ägde hunden ska ha blivit biten då hon tog upp sin hund i famnen för att skydda den.  

Mannen ska sedan ha tagit sig till ön vid Millesstatyerna där han hetsade sin schäfer på nästa hund. Polispatrullen som kom dit blev dock tvungna att släppa mannen ur sikte för att hjälpa ägaren till den attackerade hunden, som hade gått imellan för att avbryta attacken och därmed blivit så illa biten att han behövde föras till sjukhus.

Senare på kvällen lyckades man lokalisera mannen med schäfern på Söder i Gävle men platsen gjorde det dessvärre olämpligt att gripa honom eftersom han använde sin aggressiva hund som ett vapen mot polisen. Slutligen fick man iallafall tag på mannen, som är välkänd hos polisen sedan tidigare, och i förhöret så förnekar han till att han medvetet skulle ha hetsat sin hund till att attackera andra. Han menar istället att han bara hade tänkt låta hundarna nosa lite på varandra.

Källa: Arbetarbladet och Gefle Dagblad.

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Människan ifråga bor två min från mitt hus, två av mina tre hundar skulle förmodligen inte ha en chans mot en blockad schäfer, så här har vi minst sagt trippat på tå ute..

Comment by Jasmine
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: