Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Så undviker du att bli biten vid hundslagsmål
Tuesday, June 12, 2007, 12:12 am
Filed under: Nyheter, Tips & Info

Det har blivit allt vanligare med hundattacker på den senaste tiden och fler skadade behöver sjukvård. Oftast när en människa blir biten av en hund så är det dock precis i samband med att de försöker att avbryta ett hundslagsmål i syfte att skydda sin egen hund mot den främmande slagskämpen. I stridens hetta så är det nämligen inte allt för ovanligt att de inblandade hundarna varken vet ut eller in och därför biter tag i första bästa de kommer åt – Att det är husses hand upptäcker de inte förrens det hela är försent.

Enligt hundexperten Monica Adolfson så finns det dock vissa saker som man bör tänka på när två hundar bråkar med varandra och hennes första tips är att helt sonika lämna hundarna ifred. Med detta menar hon att de flesta hundslagsmål ser betydligt hemskare ut än vad de egentligen är och att hundarna oftast klarar av att lösa upp dispyten helt på egen hand. Som hundägare kan man dessutom prova att vända ryggen till och gå därifrån för att inte ge sin hund det stöd som den eventuellt kan behöva för att våga vara kaxig nog för att vara delaktig i ett slagsmål.

Känner man däremot att hundarna behöver hjälp att reda ut slagsmålet så är det allra lämpligaste sättet att vara två personer som kan lyfta upp varsin hund i bakbenen. Tanken med det här är inte att slita isär hundarna då det kan göra skadorna ännu värre, utan man vill helt enkelt få dem ur balans så att de själva avbryter och släpper greppet om varandra. Samma effekt kan man få om man häller en spann med vatten över hundarna.

Slutligen så säger Monica att man aldrig ska lyfta upp sin hund i famnen om man inte vill bli hundbiten eftersom den aggressiva hunden troligen kommer att fortsätta att hugga oavsett om du är den enda som den kommer åt. 

Källa: Expressen 

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Nu finns det en hundattackspray Dog Defense som kan hjälpa till att stoppa hundslagsmål utan att man behöver bli biten. Jag har provat och det fungerar jätte bra och hundarna blev inte skadade på något sätt.

Comment by Linda
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: