Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Europas bästa lydnadshundar finns i norden
Wednesday, June 13, 2007, 1:46 pm
Filed under: Hundsporter

Den 7-10 juni gick årets Europamästerskap av stapeln i Kroatien och nu har resultaten kommit ut på den officiella hemsidan. Där kan man tydligt se att årets allra bästa lydnadsekipage kommer från Finland baserat på att de både vann i lag och knep första, andra, fjärde samt sjätte plats i den individuella finalen som hölls på söndagen. Årets europamästare blev därför finska Paivi Lamminen med sin Border Collie Cabaroo Flamin Flamenco.

För Sverige blev det tyvärr inga medaljer i år, men bland de tio bästa kan man iallafall hitta Anne Dahlin på åttonde plats med border collien Kelliegårdens Complete Chili, “Ginni”. Den tidigare europavinnaren Kenth Svartberg, som tog hem vinsten år 2004 i Italien, kom på plats 25 och som lag kom Sverige på fjärde plats med 767,67 poäng jämfört med Finlands 825,00. 

I överlag så fortsätter vi i Norden alltså att dominera prispallen vid stora mästerskap och detta syns inte minst i den inviduella tävlingen där Finland, Sverige, Norge och Danmark tillsammans har knipit totalt åtta platser av de tio bästa.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: