Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Förbud mot att köpa hundpäls är på gång
Thursday, June 14, 2007, 7:09 pm
Filed under: Nyheter

Varje år dödas över två miljoner hundar och katter för sin päls, dessa föder man dessutom oftast upp under mycket grymma former. Nu förväntar man dock att EU-parlamentet kommer att rösta ja till det förslag som ska läggas fram den 19 juni, som i korta drag innebär ett totalförbud mot handel med hund- och kattskinn inom EU. I flera länder så är det visserligen redan förbjudet med denna typ av handel, men inte i Sverige.

För medicinska ändamål kommer det däremot att vara möjligt att få göra undantag men det kräver att man ansöker om särskilt tillstånd. Under förhandligarna om de detaljer som ska ingå i förbudet så kom det även fram att man ställer krav på att det fortfarande ska vara tillåtet att köpa kattskinn som ska användas för att motverka reumatiska besvär.

Pälsen som säljs kommer främst från Kina men enligt uppgift så förekommer det även att hundar och katter dödas för sin päls här i Europa. Pälsarna används sedan till leksaker och kläder men vanligtvis så säger man att de kommer från helt andra typer av djur när de säljs vilket gör det väldigt svårt för konsumenten att veta vad de egentligen köper.

Källa: Skånska Dagbladet och Djurskyddet

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: