Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Hundar dödade katt och bet dess ägare
Saturday, June 16, 2007, 1:05 pm
Filed under: Nyheter

I torsdags när 66 år gamla Greta Kjellin, hennes dotter samt ett par av barnbarnen satt ute på gården i Hjuken (Västerbotten) så dök det plötsligt upp två hundar som omedelbart gick till attack mot katten Måns. Enligt uppgift ska de ha bollat katten mellan sig varpå Greta rusade fram och slet Måns ifrån dem för att rädda honom.

Hundarna, som man tror var av rasen siberian husky, vänder då upp och tänker gå till attack mot gårdens ankor istället men då barnbarnet Alexander försvarar dem så får de åter igen fokus på katten som Greta håller i sin famn. Hundarna ska då ha huggit i Gretas underarmar innan Alexander slutligen lyckas få bort dem så att de springer därifrån.

Trots Gretas ingripande så dog katten Måns under fredagen på grund av de skador som han fick under hundattacken och Greta själv fick föras till sjukhus i ambulans för att få stelkrampspruta och smärstillande. Händelsen är polisanmäld men än så länge är det okänt vem som äger hundarna.

Källa: TV4 Nyheterna och Dagens Nyheter


7 Comments so far
Leave a comment

Återigen ett vansinnesdåd av lösspringande hundar ( Läs hundägare)
Har själv en katt som man numera inte kan ta med utomhus.
Hundägare utan koll på sina hundar borde jämställas med rattfulla/drogpåverkade. Tar gärna emot seriösa kommentarer. Övriga kan ställa sig i skamvrån.
Djurälskare från Helsingborg.

Comment by Hans Green

Ärligt talat så tycker jag att det måste finnas straff på att låta sina hundar driva vind för våg. Det är inte så konstigt att hundar jagar katt, eller nån stor grej, däremot är det en stor grej att hunden sedan biter den gamla kvinnan. DET är inte normalt. Hoppas dom hittar ägarna, men det borde ju inte vara så svårt med tanke på rasen. Inga dussinschäfrar precis.

Comment by Tangenthäxan

[…] tillsyn av sina hundar men det framgår inte om de två hundarna är samma som var inblandade i incidenten som skedde i torsdags i Västerbotten, där två Siberian Huskys dödade en katt och bet en äldre kvinna i […]

Pingback by Sniff - En dogblog och lathund till vovvevärlden

det finns inga i stort sett dåliga eller farliga hundar…….endast okunniga ägare som slarvar med sina hundar…..en hund som är väl dresserad och ägaren är uppmäksam sker inte sådana här saker…så är det bara. slut

Comment by jerry

jag är ett av barnbarnen som var på plats..
de var en av dom jobbigaste dagarna i mitt liv..måns var som min mormors son. när hon kom in i huset tog jag måns åt sidan och mormor hade så brottom till veterinären fast hon blödde så mkt.. vi ringde 3 olika veterinärer men alla bad oss avvakta, jag och min moster fick begrava vår älskling dagen efter.

Comment by linn

Förra veckan kom en tjej gående med 2 rottweilers över vår gård. Den ena rottweilern attackerar vår katt och kastar honom fram och tillbaka trots våra skrik från balkongen. När vi rusat ned 3 trappor hade hunden äntligen släppt katten men då var bakdelen helt krossad. Vetrinären kunde inte rädda honom och ägarna sa sedan att det är sånt som händer för att hundar inte gillar katter. Vilken okänslig människa säger nåt sånt, vem uttalar sig som ni gör ovan att det inte är en stor sak att en katt dör? Ni kan inte ha några hjärtan. För oss var vår katt vårt barn och hans död var helt förkrossande! Det hade aldrig hänt om tjejen kunde hanterat hunden och om ägaren uppfostrat hunden rätt. Hade det inte varit en rottweiler hade katten inte dött! Därför anser jag att hundkörkort borde införas och att det liksom man kategoriserar bilar efter svårighetsgrad borde delas upp i hur svårhanterliga hundarna är.

Comment by yohanna

skjut jycken med luftpistol
😀
Såna hör inte hemma i städer

Comment by Stackare
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: