Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Fler hundar blir ormbitna i år
Tuesday, June 19, 2007, 5:06 pm
Filed under: Nyheter, Tips & Info

Värmen kom tidigt i år och det har uppenbarligen gynnat ormarna. Redan nu har distriktsveterinären i Kalix fått in lika många ormbitna hundar som de annars brukar få in bara under juli, vilket är den månad då allra flest ormbett brukar inträffa i normala fall. Samma utveckling har man sett på flera håll i landet och periodvis så har kortisontabletter varit helt slutsålda på en del apotek.

Som tur är så är det dock mycket ovanligt att hundar dör som följd av ett ormbett men veterinären Kristina Olsson påpekar att det ändå är viktigt att alltid ta hunden till en veterinär om man misstänker att den har blivit biten. Bortsett från att ormbettet gör mycket ont för hunden så kan den nämligen drabbas av biverkningar efteråt som bristande funktioner i kroppens inre organ.

En vanlig missuppfattning är för övrigt att det är som värst för hunden att bli biten i nosen, när giftet i själva verket sprider sig i kroppen betydligt snabbare om bettet har tagit i ett ben eller i en tass. För att motverka detta så ska man alltid försöka hålla en ormbiten hund så stilla som möjligt och allra helst ska man bära den till bilen om det är möjligt.

Källa: Norrbottens-Kuriren

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: