Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Hundägare i Genève ska dresseras
Thursday, June 21, 2007, 1:43 pm
Filed under: Nyheter

Som resultat av en folkomröstning i Genève i Schweiz så är det nu beslutat att staden kommer att bli den första som inför obligatoriska kurser för blivande hundägare. Man har även tänkt att höja hundskatten till 285 kronor i samma veva eftersom detta skulle kunna fungera i avskräckande syfte och göra att färre bortskämda barn får en hund som de sedan inte bryr sig om. Dessutom kommer avgiften att vara progressiv så att de som har ett större antal hundar får betala 570 kronor för hund nummer tre. 

Anledningen till att man vill ha strängare regler för hundägare är att det har skett flera allvarliga olyckor med ilskna hundar inblandade. Vissa politiker har till och med önskat att införa ett totalt förbud mot hundraser som pitbull och rottweiler, men istället så har man kommit fram till att blivande ägare till den här typen av hundar kommer att behöva gå en hel serie av dressyrkurser. Dessutom ska de informeras om att de kommer att vara tvungna till att ha munkorg på sina hundar när de rör sig utomhus, oavsett om hunden aldrig har gjort någon illa.

För övriga hundägare handlar det dock om en cirka två timmar lång kurs där man kommer att tala om ting som ansvar, skötsel, vaccineringar och vikten av att plocka upp efter sin hund. I Japan har man redan noterat att ett sådant system gör att många människor avstår från att skaffa hund men veterinären Gabor Luka är dock skeptisk till de nya lagarna som ska träda i kraft vid årsskiftet. Han ställer sig istället frågande till hur man ska kunna kontrollera att människor inte fuskar och struntar i att gå kurser enbart för att slippa betala hundskatt.

Källa: Realtid.se

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: