Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Westie biten av ilsken kamphund
Tuesday, June 26, 2007, 7:05 pm
Filed under: Nyheter

Igår blev west highland white terriern Oscar plötsligt attackerad av en så kallad kamphund när han var ute och promenerade med sin husse vid ett industriområde på Klockasgatan i Malmö. Den aggressiva hunden, en blandras mellan pitbullterrier och american staffordshire terrier, ska enligt uppgift ha kommit rusande ut ur en av lokalerna och bitit tag i Oscars nacke.

Trots att en förbipasserande hjälpte till med att försöka sära på de två hundarna genom att upprepade gånger slå kamphunden i huvudet med en stor träpåk så ska det inte ha gett något resultat. Tvärtom så ska hunden ha varit helt oberörd av alla slag och sparkar som den fått riktade mot sig och istället rusade den iväg med westien Oscar hängandes i munnen. Slutligen så ska dock ägaren ha lyckats bända upp sin hunds käkar med hjälp av en skruvmejsel.

Westien fick bitskador i nacken av attacken och fördes senare till sjukhus. Den aggressiva hunden blev dock inte omhändertagen av polisen eftersom den inte attackerade någon människa och då det här var första gången som den attackerade en annan hund, så kommer den inte heller att bli belagd med munkorg- och/eller koppeltvång. Ägaren till kamphunden har enligt uppgift sagt att han är mycket ledsen för det som har hänt och att hans hund brukar leka med barnen varje dag utan några problem.

Källa: Expressen och Aftonbladet 


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: