Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Drever attackerades av varg
Wednesday, June 27, 2007, 2:35 pm
Filed under: Nyheter

 

Tidigt på tisdagsmorgonen så blev drevern Dolly attackerad av en varg  i Ulfsta, strax utanför Ockelbo. Det var när husse Jonas Hammarlund på sedvanligt vis hade satt Dolly i sin kedja på gräsmattan innan han skulle åka till jobbet som vargen dök upp och från grannhuset där Jonas var inne hos sina föräldrar så kunde han höra hur hans hund först började skälla, för att sedan skrika till.

Under tiden som föräldrarna Barbro och Arne såg allt utspela sig från sitt fönster så sprang Jonas genast ut för att rädda Dolly. När han kom ut på gårdsplanen så rörde sig vargen några meter bort där den sedan stod kvar på en åker i flera minuter och tittade intensivt på honom innan den slutligen försvann upp i skogen. Tack vare Jonas snabba ingripande så klarade sig Dolly undan med kraftiga bitskador i halsen men hade han inte kommit till undsättning så pass fort så är det mycket stor risk att drevertiken inte skulle ha klarat sig. Nu tog vargens bett istället precis brevid luftstrupen så efter stygn och omplåstring så kunde en utmattad Dolly ta igen sig i hemmet. Man tog även DNA-prov från hennes sår.

Jonas har även två barn tillsammans med sin sambo Katharina och de är nu rädda för att låta dem leka ute i trädgården som vanligt. Särskilt obehaglig tycker de att attacken var eftersom de bor i en mindre by med flera bostadshus runt där man gärna tror sig vara säker från att få besök av så här pass oskygga vargar.

Källa: Arbetarbladet och Gefle Dagblad

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: