Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Klart att barnen ska ha egen hund
Thursday, June 28, 2007, 2:20 pm
Filed under: Prylar & Shopping

             

Kanske minns du AIBO, robothunden med artificiell intelligens som Sony lanserade under 1999 och som sedan blev en riktig storsäljare över hela världen? Nu la man visserligen ned produktionen av denna i början på förra året, men fram till dess så har inte mindre än 150 000 robothundar funnit en husse eller matte under åren som har varit.   

Med andra ord så kan nog den lilla mekaniska hunden ha varit saknad av många men nu kan kanske vissa få sitt behov stillat iallafall när Sega släpper en liknande robot till hösten. Planerna är nog visserligen inte att fylla tomrummet efter Sonys AIBO men robothunden Mio är mer leksak än sin släkting och kan säkert passa i flera hem där upptagna föräldrar har svårt att motstå barnets tjat om en egen hund.

Med sensorer på huvud, käke samt rygg så reagerar Mio olika beroende på hur man klappar honom och i ögonen finns skärmar som kan visa vilket humör han är på med hjälp av olika symboler. Bäst av allt är dock kanske att hunden Mio faktiskt går att stänga av för att ställa i garderoben när barnet har tröttnat, till skillnad mot en riktig hund som i värsta fall kastas ut eller hamnar på något hundstall i samma situation.

Mio Pup kommer först och främst att släppas i Japan där den ska kosta motsvarande 518 svenska kronor.


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: