Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Bristande hundhållning hos cirkus Brazil Jack
Friday, June 29, 2007, 6:56 pm
Filed under: Nyheter

I år har den svenska nationalcirkusen Brazil Jack kryddat sin populära föreställning med ett nummer där flera hundar är med och visar upp konster samt spelar fotboll med varandra. Det här har varit mycket uppskattat av de som varit på plats och sett hundarna uppträda men enligt Djurens rätt så har hundarna inget trevligt liv tiden som de inte spenderar i manegen. Faktum är att djurskyddsinspektören slog ned på flera ting i hundhållningen under årets besiktning.

Enligt uppgift så har cirkusen totalt tio stycken hundar, varav åtta är boxrar och två är bulldoggar, och dessa hålls i en portabel hundgård på 30 kvm innan och efter en föreställning. Övrig tid så vistas hundarna i en lastbil där de får vara i varsin hundbur som har galvad plåt som botten och lite kutterspån på mest för syns skull. Det här innebär att hundarna inte kan få fäste med tassarna, något som självklart är extra viktigt när så pass stor tid utgörs av transporter mellan städer där cirkusen ska uppträda.

Något annat alternativ finns dock inte enligt hundägaren som menar på att hundarna är för understimulerade för att låta bli att tugga på en matta i gummi eller dylikt. Antalet hundar ska dessutom göra det omöjligt att rasta dem utanför hundgården och de får inte heller vid något tillfälle komma in i ägarens bostad. Nu kommer man däremot vara tvungen till att finna någon lösning oavsett för enligt inspektören så har hundarna ett alldeles för innehållsfattigt liv och därför så ska flera saker rättas till i hundhållningen innan den 15 juli. Bland annat så ska burarna förses med mjukt, rent, torrt samt halkfritt underlag och hundgården ska vara minst 72 kvm stor med upphöjda liggplatser.

Källa: Djurens rätt

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

[…] Brazil Jack kritiseras igen fredag 27 juli 2007, 1:29 pm Sparat under: Nyheter För drygt en månad sedan fann en djurskyddsinspektör att cirkus Brazil Jacks hundhållning hade flera brister. Bland annat […]

Pingback by Sniff - En dogblog och lathund till vovvevärlden
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: