Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Försökte döda aggressiv hund med yxa
Monday, July 2, 2007, 11:49 pm
Filed under: Nyheter

Sent på kvällen i fredags så försökte två män i Hofors att döda en främmande lös hund med en yxa efter att den hade hamnat i bråk med den ena mannens hund. Händelsen skedde när en man och en kvinna var ute på promenad med sin hund vid 23-tiden och plötsligt fick sällskap av en ilsken lösspringande blandras som beskrivs ha varit en korsning mellan rottweiler samt schäfer eller dylikt. Paret fick då fatt på hunden och ledde den till ett närbeläget hus där de trodde att den hörde hemma.

Det visade sig att mannen som bodde i huset inte ägde schäferblandisen men han hade dock en egen hund. Enligt uppgift ska den lösspringande blandrasen ha blivit ännu mer aggressiv i samband med detta och attackerat fastighetsägarens hund. Bland annat ska den ha bitit den i halsen. De två männen försökte då att sära på de två hundarna med hjälp av en kvast men när det inte fungerade så ska de istället ha använt en yxa samt ett spett för att försöka ta död på blandrasen. I tumultet så träffade dock husägaren den andra mannen med yxan i ansiktet och det slutar med att han får föras till sjukhus med lindriga skador.

Blandrasen skadades och polisen fann den en bit från gården där den avlivades på plats. Ägaren till den lösspringande hunden kan nu anmälas för brott mot lagen om tillsyn av hundar.

Källa: Dagens Nyheter och Arbetarbladet

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: