Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Hundsmugglingen är över!
Tuesday, July 17, 2007, 4:13 pm
Filed under: Nyheter

 

Enligt Djurskyddet så ska Tullverket ha uppgivit att den stora organiserade hundsmugglingen till Sverige äntligen ska ha upphört i princip helt och hållet. Under det senaste halvåret har man inte upptäckt ett enda fall vilket är en stor skillnad jämfört med tidigare år då det har ansetts vara ett stort problem. Som exempel så upptäcktes inte mindre än totalt 2000 insmugglade valpar under 2005 där de flesta kända fallen hade sitt ursprung i Polen eller Tjeckien.

Den lilla andel smuggling som fortfarande sker idag sägs vara de gånger då personen själv har tänkt att behålla den lilla valpen. De stora kriminella ligorna som arbetade kommersiellt med att smuggla in stora mängder valpar från hundfabriker tror man har försvunnit tack vare att flera av aktörerna har blivit fällda för sina brott. Ett större antal av dem sitter nu i fängelse och totalt har inte mindre än 100 förundersökningar inletts mot misstänkta smugglare.

Ännu ett skäl till att smugglingen har upphört är att landets olika föreningar verkligen lyckades nå ut till allmänheten och informera om den grymma handeln. Idag är folk medvetna om hundsmugglingen men det finns självklart alltid en risk att det kommer att falla i glömska med tiden. Man kan dock hoppas att utvecklingen kommer att fortskrida åt samma håll som nu och att vi kommer att slippa framtida problem med smuggelhundar.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: