Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Hunden i konsten
Saturday, July 21, 2007, 4:54 pm
Filed under: Evenemang

               

Idag invigs konstföreställningen “Hunden i konsten” på Tälleruds hembygdsgård vid Ulvsby där man kommer att kunna se en samling av verk från inte mindre än 29 olika konstnärer fram till och med den 29 juli. Det som visas upp är inte enbart målningar eller teckningar på hundar utan även ting som glas, foton, textiler, stengods och skulpurer. Även en och en annan rondellhund ska finnas på plats. Många av konstverken har dessutom fyndiga namn som “Pavlovhund med betingad reflex”, “Gatukorsning” och “Som hund och katt”.

Några mer kontroversiella konststycken av konstnären Lars Vilk skulle också visas upp var tanken – nämligen tre stycken mohammedkarikatyrer i tusch där profeten blivit avbildad som en knubbig och hjulbent hund. Bara några timmar innan utställningen slog upp sina portar så valde man dock att plocka ned dessa för att visa hänsyn mot svenskar i utlandstjänst.

Föreställningen kommer att vara öppen varje dag mellan klockan 13-18  och det ska även finnas kaffeservering samt lotteri. Under veckan så ska det dessutom hållas ett par arrangemang med start klockan 15.00 och bland annat så kommer veterinär Fredrik Kjerstad under morgondagen för att svara på frågor om hunden och kattens sjukdomar. Den 24 juli är det istället en hundpsykolog på plats för att föreläsa särskilt för hundrädda och den 28 juli ska Signe Persdotter läsa dikter samt berätta om livet med hund.

Kanske är det något som man kan fördriva någon av semesterns dagar med?


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: