Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Veterinärer önskar tydligare regler för WP
Sunday, July 22, 2007, 1:58 pm
Filed under: Hundsporter, Nyheter

 

Weight pull är en relativt ny hundsport i landet men den är stadigt på frammarsch. Kort sagt så kan man beskriva det hela som en motsvarighet till en av grenarna i mästerskapen där världens starkaste man ska koras. De brukar då få dra en långtradare eller något dylikt som är tungt en viss sträcka, vilket också är vad hundarna får göra i den här sporten. På en minut ska de förflytta en vagn 4,8 meter som är lastad med vikter på upp mot 500-1000 kilo eller mer.

Reglerna som finns idag är dock inte tillräckligt detaljerade enligt Sveriges Veterinärförbund som bland annat önskar att man skulle ha betydligt tydligare regler om rätt dragteknik och dopning. Enligt Christoffer Johansson som sitter i Swedish working bulldog associations styrelse så är dock skälet till att man inte har några dopingtester ännu att det är för kostsamt. Däremot så har man sett till att det alltid finns veterinärer på plats som går igenom hundarna inför varje tävling, detta för att måna om hundarnas säkerhet. Skulle man på något vis få reda på att en hund är dopad så innebär det livstids avstängning för ägaren.

För den som är intresserad av weight pull så finns reglerna att läsa på SWBA’s hemsida. Där finns också information om årets SM som hålls i Norrköping den 11-12 augusti.

Källa: Dagens Nyheter

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Stackars djur. :/

Comment by Felicia
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: