Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Jake dog som en hjälte
Thursday, July 26, 2007, 5:12 pm
Filed under: Nyheter

      

Den svarta labradoren Jake blev känd i hela USA för sina insatser både vid terroristattacken mot World Trade Center den 11 september år 2001 och efter orkanen Katrinas framfart. Under åren har han även hjälpt till som terapihund vid sjukhus, äldreboenden och läger för barn som blivit brändskadade. Igår avled han, 12 år gammal, efter en tid med cancer. Hans sista dag i livet spenderade han vid sitt hem i Okley och enligt hans ägare Mary Flood så var han mycket sjuk samt led av svåra smärtor. Trots detta klarade han av att ta en sista promenad vid fälten och ett dopp i sjön intill, precis som förr.

Vissa misstankar finns om att Jake fick cancer på grund av de förhållanden som man var tvungen att arbeta i vid räddningsinsatserna i New York 2001, men det är ingen ovanlig sjukdom för hundar i Jakes ålder. Resultatet från hjältens obduktion ska hur som helst användas vid en medicinsk studie som startades för fem år sedan vid ett universitet i Pennsylvania. Där studerar man samtliga hundar som var med och hjälpte till vid World Trade Center för att se hur de påverkades men än så länge ska man inte ha funnit några tecken på att det har bidragit till ohälsa.

Att Jake skulle bli en hel nations hjälte var det ingen som kunde tro när man fann honom som 10 månader gammal unghund, haltandes på gatorna på grund av en stukad höft och ett brutet ben. Trots detta blev han en räddningshund av världsklass och enligt Mary ska man bland annat hedra honom genom att sprida ut hans aska på de platser som betydde som allra mest för honom – Kullar, ängar och vatten vid Utah där han brukade leka när han var frisk.

Källa: Aftonbladet och Yahoo News


Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: