Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Hund ihjälbiten i Malmö
Sunday, July 29, 2007, 12:43 am
Filed under: Nyheter

Vid 21-tiden på lördagen blev en liten blandrashund attackerad och biten till döds i den så kallade Jesusparken, Falsterboplan, i Malmö. Paret som ägde den lilla hunden var i parken när en man  kom gåendes med sina fem stora hundar av rasen dogue de bordeaux. Två av dem var kopplade men de lösa hundarna ska enligt uppgift ha gått till attack mot den lilla blandrashunden så snart de upptäckt den och de gav sig inte trots flera försök till att skilja dem åt.

Efter attacken ägt rum så kallades polis till platsen men efter ett samtal med en veterinär så beslutades det att man inte skulle beslagta mannens hundar. Händelsen har dock gjort att han är misstänkt för djurplågeri samt bristande tillsyn av sina hundar och han kommer även bli tvungen till att betala skadestånd till den lilla hundens ägare.

Källa: Sydsvenskan och Svenska Dagbladet

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

ÄGAREN!
Fy fan vilket sätt! Jag blir ledsen… vi har precis köpt en liten Dogue de Bordeaux, han är 3 månader nu. Och den här hundrasen är så himla social, glad och nyfiken på saker o ting i livet. Sen så kommer det en hundägare som den dära blåste mannen och förstör ryktet totalt på Dogue de Bordeaux! Det här är en hund som är en lugn, trygg vakthund. Ägaren av sina 5 st hundar, borde låsas in!!! Detta är djurmisshandel på hög nivå när dem går till attack mot en liten chanslös hund. ÄGARENS FEL, helt klart!!

Böter, ja!
Ta ifrån honom hundarna, eh JAA!
*förbannad*

Comment by martini.
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: