Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Varning för snigelgift
Monday, July 30, 2007, 3:12 pm
Filed under: Tips & Info

 

Det är inte alla som är missnöjda med den hittills fuktiga och regniga sommaren. De blöta semesterveckorna är nämligen rena paradiset för de avskyvärda mördarsniglarna som till mångas förtret har invaderat tomter och rabatter i stora delar av landet. Det sker dock inte utan protester såklart och som hundägare kan det därför vara bra att vara medveten om att hunden kan bli förgiftad om den får i sig bekämpningsmedel mot sniglar.

Än så länge är det mycket ovanligt att hundar förtär snigelgift men då det blir allt vanligare att desperata människor importerar gift illegalt så bör man ta symptom på förgiftning på största allvar och genast uppsöka veterinär. Vet man med sig vad hunden har fått i sig för typ av bekämpningsmedel ska man alltid ta med sig förpackningen och gärna ringa giftinformationscentralen på Karolinska Sjukhuset så att de kan ta fram uppgifter om giftet i tid till att man har nått fram till djursjukhuset. Stora mängder gift kan snabbt leda till döden.

Vanliga symptom på förgiftning är kramper, kraftig salivutsöndring, minskade pupiller och sträckt hals. Spyr hunden så ska man se till att den inte äter upp sina spyor igen och är det möjligt bör man hålla hundens huvud lägre än kroppen i övrigt. Allra viktigast av allt är dock att förbygga olyckor av det här slaget genom att alltid hålla eventuella gifter inlåsta och se till att djur inte kan komma i kontakt med det. Mördarsniglarna i sig är, trots sitt namn, helt ofarliga för annat än växter.

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: