Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Hemlösa valpar riskerar att avlivas
Thursday, August 2, 2007, 2:06 pm
Filed under: Nyheter

  

Den 26 juni i år så beslutade miljö- och hälsoskyddsnämnen i Katrineholm om ett omedelbart omhändertagande av totalt 13 stycken undernärda schäfervalpar från två olika kullar som hunduppfödaren själv medgav att han inte klarade av att ta hand om. De placerades på ett pensionat i Sörmland som polismyndigheten har ett avtal med och sakta men säkert så har de tystlåtna små valparna blivit gladare och större.

De är nu mellan tre och fyra månader gamla, svansarna viftar åter och man har fullt upp med att leta hem till de 11 pigga valpar som lyckades överleva sin svåra start i livet. Två stycken tvingades man dessvärre att avliva när deras allmäntillstånd inte förbättrades och nu riskerar de sex som ännu är hemlösa att möta samma öde om man inte kan hitta nya hem till dem inom kort. Polisen betalar nämligen inte för att ha valparna placerade på pensionat hur länge som helst och man har därför beslutat att de får ytterligare en vecka till då man hoppas kunna hitta nya ägare till dem. 

Eva Käller som äger pensionatet är dock optimistisk, liksom närpolischefen i Katrineholm och de båda tror att att allt kommer att reda ut sig. Bara de närmsta dagarna ska fyra spekulanter komma för att se på valparna och förhoppningsvis så hör fler av sig inom kort så att allt kan få ett lyckligt slut.

Källa: Eskiltuna-Kuriren och Katrineholms Kuriren

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: