Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Register över djurplågare väntas till hösten
Thursday, August 2, 2007, 4:22 am
Filed under: Nyheter

I inte mindre än 25 år har man talat om att ta fram ett centralt register över personer som har fått djurförbud i Sverige men trots detta så är det inte förrens nu som jordbruksminister Eskil Erlandsson kan lova ett riksdagsbeslut som kommer att göra att registret blir till verklighet under hösten. Det här kommer förhoppningsvis att sätta stopp för det tidigare problemet med att människor som plågat eller misskött sina djur kan komma undan ett djurförbud enbart genom att flytta till en ny kommun.

Djurförbud får människor som vid upprepade tillfällen har brustit i djurhållningen och på så vis givit misstankar om att brottet kan upprepas, vilket är långt mer vanligt än vad man kanske kan föreställa sig. Som ett exempel så var det totalt 145 personer som fick djurförbud under år 2006 och de senaste tre åren har siffrorna nästan fördubblats jämfört med tidigare. Eskil Erlandsson tror dock inte att den här ökningen beror på att fler djur blir misskötta idag och han påpekar att det särskilt är förbud rörande husdjur som har blivit vanligare. Ändå så håller han med om att den kommunala djurtillsynen är av varierande kvalitet i landet och att det troligtvis är vanligt att de utdelade djurförbuden inte följs upp.

Enligt länsveterinär Karina Burlin så är det här problemet extra tydligt i Stockholm där man har svårt att få kommunerna att göra ordentliga uppföljningar. Bara hittills i år så har dock hela 11 personer som är bosatta i huvudstaden fått djurförbud. Dessa är vanligtvis missbrukare eller psykiskt sjuka som har hundar och katter i lägenhet.

Källa: Dagens Nyheter

Advertisements

1 Comment so far
Leave a comment

Tack gode gud för detta, häng ut alla djurlågare
i media bara, det kan de bara ha!!

Tack tack!!!

Jordbruksministern

Comment by Lisa
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: