Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Husdjur är bra för barns utveckling
Monday, August 6, 2007, 1:51 pm
Filed under: Nyheter, Tips & Info

  

Genom åren så har man vid flera tillfällen ändrat uppfattning angående om barn har lättare för att utveckla allergi när de växer upp i en hemmiljö med djur. Under mitten av 80-talet så var den allmänna uppfattningen att ta det säkra före det osäkra och därför göra sig av med alla pälsdjur i samma stund som ett nytt litet liv anlände till familjen, men trots att man var så sträng så fortsatte allergierna att öka och idag har läkarna en betydligt mer liberal syn. Enligt forskningsrapporter som har presenterats under senare år så är det till och med bevisat att sällskapsdjur har positiv inverkan på människors hälsa och livskvalité och det finns inget som pekar på om det är bättre eller sämre för allergenutvecklingen att konfronteras med höga eller låga allergendoser.

Enligt Hans Edenvall som är barnläkare vid Blekingesjukhuset i Karlskrona så är det bra för barn att ha ett djur att pyssla om, så länge föräldrarna har huvudansvaret för det. Han påpekar även att man måste vara medveten om att det kan bli nödvändigt att göra sig av med husdjuret om det i senare skede visar sig att någon i familjen utvecklar allergi. I många fall när allergisymptomen är få så går det dock att hitta andra lösningar och som exempel är det en stor fördel att hundar kan badas ofta. Andra eventuella hållningsregler som kan hjälpa är att låta djuret bo utomhus eller se till att det inte vistas i samma rum som barnet sover i. Är symptomen mer allvarliga kan man kanske lösa problemet genom att låta djuret bo hos en nära släkting istället eftersom de flesta med allergi tål att umgås med pälsdjur kortare stunder.

Källa: Blekinge Läns Tidning

Advertisements

4 Comments so far
Leave a comment

om du vill länka.. nejd¨då
fick se din hund sida , verkar jättebra men jag orkar inte läsa om dessa hemska artiklar om vad folk gör mor djur. förlåt. orkar bara inte…hoppas på annat oxå..

Comment by lena

Eftersom bloggens innehåll till stor del baseras på vad som händer ute i världen så är mycket av innehållet färska artiklar som jag har nosat upp. Tyvärr så är det kanske inte alltid så rolig läsning, precis som med allt annat som skrivs i tidningar, men jag försöker även att balansera upp med annat aktuellt av intresse – Vissa dagar blir det mer, andra lite mindre. 🙂

Comment by sniffblog

hej

Comment by ella

hejdå

Comment by ella
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: