Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Smulan spårade upp bortsprungen hund
Friday, August 10, 2007, 11:14 am
Filed under: Nyheter

I tisdags så försvann högdräktiga jack russelterriern Zeta från sitt hem i Tolfsbörd strax söder om Järnboås i Nora kommun. Eftersom hennes ägare var bortresta vid tillfället och befann sig i England för att se på hundar, så var det familjens dotter Linn Larsson som hade släppt ut tiken på gräsmattan för att rasta henne under morgonen. Zeta var där i någon timma men plötsligt så försvann hon och trots att det inom kort var tre-fyra vuxna samt lika många barn som ihärdigt letade efter henne så gick hon inte att hitta. Man bröt till och med upp golvet i lillstugan för att se efter om hon kunde vara där.

Som en sista utväg kom man på att prova om den två år gamla bearded collien Smulan, som ägs av en bekant till familjen, skulle kunna hitta Zeta. Hon har spårat lite tidigare så när de ställde ut tikens korg på trappan så tog Smulan genast upp ett spår och drog iväg. Tio minuter senare hade hon nosat sig fram till en virkeshög i närheten som det visade sig att förstföderskan Zeta hade krupit in under för att föda sina valpar. Det var med andra ord inte enbart tiken som man hittade utan även fem stycken små knyten som med största sannolikhet inte hade klarat av nattkylan eftersom de låg på kalla stenar i det lilla boet. Väl inomhus så föddes ytterligare en valp.

Tack vare Smulan så löste sig alltså krisläget och hennes ägare Annie Wennerström är väldigt stolt över att hon klarade av att ta spåret så klockrent trots att alla hade rusat omkring på gården när de letade. Hon ska dock ha blivit väldigt trött av sin heroiska insats.

Källa: Nerikes Allehanda

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: