Sniff – En dogblog och lathund till vovvevärlden


Rasande pitbull gick till attack
Monday, August 13, 2007, 6:52 pm
Filed under: Nyheter

I lördags när Jörgen Magnusson var ute och gick med sin whippet Sågen, samt ytterligare en hund som han passade för tillfället, som vanligt i Fridhem strax utanför Karlstad så dök det plötsligt upp en lös pitbullterrier från ingenstans. Hunden ska enligt uppgift ha varit mycket aggressiv och eftersom den genast gick till attack mot Sågen genom att bita honom i strupen så säger Jörgen att den antagligen var ute efter att döda hans hund. Någon annan förklaring kan han inte se och han menar att han inte alls kan förstå varför man medvetet avlar fram en hundras med sådan aggressivitet när det dessutom kan vara ett barn som blir attackerat nästa gång.

Bara ett par sekunder efter att pitbullterriern hade attackerat Sågen så ska dess ägare ha kommit springandes och han lyckades inom kort att bända loss käkarna från halsen på whippeten. Efter att han hade kopplat sin aggressiva hund och ställt sig en liten bit bort så frågade han även Jörgen hur det hade gått men eftersom Jörgen var så chockad vid tillfället och var så koncentrerad på Sågen som låg skadad och skrämd på marken, så kom han inte för sig att säga något annat än att det inte hade gått så bra. Några person- eller försäkringsuppgifter blev aldrig noterade av den anledningen men Jörgen och hans fru Lena känner till hundägaren sedan tidigare och vet att familjen har två barn som brukar rasta pitbullterriern. De hoppas nu att polisen kommer att utreda händelsen så att samma sak inte kommer att upprepas igen.

Whippeten Sågen överlevde attacken men det är ännu oklart om han kommer få några men av händelsen. På regionsdjursjukhuset i Helsingborg kunde man konstatera att hans tillstånd var stabilt men pitbullterriern hade lyckats bita av halsmusklerna och fått huden på halsen att släppa. Av trycket från bettet så hade dessutom Sågens ögon blivit inflammerade men både mat- och luftstrupe samt halspulsåder var i stort sett oskadda. “Sådan tur har man bara inte. I vanliga fall skulle Sågen inte ha överlevt.” säger Jörgen Magnusson.

Källa: Sydöstran

Advertisements

5 Comments so far
Leave a comment

En hund som vill döda dödar mycket snabbt, Pitbulls har en mycket hög kamplust men en mycket låg skärpa. Detta är anledningen till att hunden överlevde. Många andra hundar hade helt enkelt slitit ur hela strupen…
Att en hundaggressiv hund skulle kunna anfalla barn lika gärna som en hund är helt befängt, särskillt som det framgår att ägarfamiljen har barn. Pitbulls är framavlade för att inte visa ett spår av människoaggresivitet, dessa har tidigare avlivats omedelbart. Nu för tiden finns tyvärr många som inte följer detta samt som blandar rasen med andra med en mycket större människoaggressivitet, som t ex Rottweiler och Dobermann. Dessa kombinationer kan tyvärr bli mycket farliga då dessa psyken i kombination kan slå slint. (Vakt & männsiskoaggressivitet kombinerat med en enorm kamplust och envishet).
Händelsen är så klart mycket beklagansvärd och det kan ju anses dumt att släppa lös en hund som är så pass hundaggressiv.

Comment by Ted

Hej kära vänner,
Jag lyssnar på era ideer noggrant men kan inte riktigt förstå varför man ska dela sig i två läger: 1) Dom som gillar pittbulls och skiter i konsekvenserna. 2) Pittbullhatare som ser konsekvenserna. 3) Humanister som talar väl om allt.

Vad sägs om en 4,5 och 6:tte kategori:
4) Lär hundar att inte attackera NÅGOT. Så fort käften går och river, avliva hunden, sätt den inte i avel. Eller isolera från alla människor.
5) Pittbullhatare som kan förvandlas till vanliga människor genom kunskap. Jag själv tillhör inte det gänget ännu, för att ingen Pittbull har nafsat mig på allvar.
6) Många hundägare triggar sina hundar för att slåss, antingen som kamphundar, eller för att dom ska användas som säkerhetsvakter. Pittbull ska inte vara en säkerhetsvakt, du ska ha kontrollen.

Jag har träffat helt underbara rarinar av Pittbulls och de flesta har varit så sociala att dom ville sova i famnen. Det är en vacker ras. Klara ögon, fin päls, ståtlig gång.

Det är vi som förvandlar dom till vad dom gör. Vi har haft varghybrider i vår familj i Finlands ödemarker, ingen har blivit biten av hela byn. Tvärtom: gosiga djur som vill arbeta hårt och motionera. Vackert, praktiskt och ingen blir rädd.

Päivi
http://lillgusten.laif.fi/

Comment by Päivi

Hej kära vänner,
Tack för en fin blogg!

Några ideer: Lär hundar att inte attackera NÅGOT. Så fort käften går och river, isolera hunden från flocket, sätt den inte i avel. Eller isolera från alla människor.
Pittbullhatare som kan förvandlas till vanliga människor genom kunskap. Jag själv tillhör inte det gänget ännu, för att ingen Pittbull har nafsat mig på allvar.
Många hundägare triggar sina hundar för att slåss, antingen som kamphundar, eller för att dom ska användas som säkerhetsvakter. Pittbull ska inte vara en säkerhetsvakt, du ska ha kontrollen. Du är “in charge”. Många tonårsägare förstår inte detta. Det är “coolt” att ha en aggressiv hund.

Jag har träffat helt underbara rarinar av Pittbulls och de flesta har varit så sociala att dom ville sova i famnen. Det är en vacker ras. Klara ögon, fin päls, ståtlig gång.

Det är vi som förvandlar dom till vad dom gör. Vi har haft varghybrider i Finland. Det är den första länken till varg. Ingen har blivit biten i hela byn. Dom älskar att dra. Perfekta draghundar. Vackert, praktiskt och ingen blir rädd.

Lycka till med era vovvar, dom är guldvärda!

Päivi
http://lillgusten.laif.fi/

Comment by Päivi

Hej!
Läste bloggen om en pitbull som slitit sig och en whippet med tur i oturen.
Bortsett från att min personliga åsikt om pitbulls är att de är att betrakta som vapen och borde därför krävas licens för(Det är aldrig hundens fel att den inte tyglas)så undrar jag i mitt stilla sinn: Åkte de ända från Karlstad till Helsingborg med kraken som blev biten?

MVH
Syd

Comment by Sydney

Va skönt att det gick bra för hunden trots allt. Min hund blev bitena av en pitbull i sommras, hon klarade sig skapligt bra förutom några små sår och en utslagen framtand. Hon var rädd för andra hundar innan detta hända, kan ju säga att detta inte gjorde saken bättre. Vi jobbar fortfarande med henne varje dag vi möter andra hundar. Jag säger inte att pitbulls inte borde få finnas, men de som äger dessa hundar måste ta sitt ansvar och fostra dem ordentligt så detta inte händer. Alla hundar kan bli farlliga i fel ägares händer!
Hade bra!

Comment by Carina
Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: